Jahodový cheesecake

Náš nejoblíbenější je nadýchaný cheesecake. Tajnou přísadou jsou kromě Rodinných Věnečků i vlastnoručně sesbírané jahody.

Co potřebujeme:

  • 2 balení Sedita Rodinné Věnečky kakaové
  • 125 g másla
  • 200 g jahod (+ 50 g na zdobení)
  • 110 g cukru moučka
  • 375 g smetanového sýru
  • 120 g zakysané smetany
  • 2 vejce

Postup:

  1. Na korpus rozdrobte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem. 
  2. Vytvořte hmotu, kterou vtlačíte do dortové formy vyložené pečicím papírem. 
  3. Formu odložte do lednice na 30 minut, aby směs ztuhla.
  4. Mezitím smíchejte jahody a cukr v hrnci a vařte na mírném plameni. 
  5. Jakmile jahody pustí šťávu, zvyšte teplotu a přiveďte k varu. 
  6. Vařte 5 minut, nebo do doby, než jahody změknou. 
  7. Nechte vychladnout a rozmíchejte do pyré.
  8. Smetanový sýr a zakysanou smetanu rozmíchejte do hladka a přidejte vejce a jahodové pyré. 
  9. Znovu rozmíchejte do hladka a vlijte do formy s korpusem. 
  10. Cheesecake vložte do trouby předehřáté na 150 °C a pečte 70 minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. 
  11. Nechte vychladnout a ozdobte podle vlastní chuti. Poté můžete podávat.


Napsat komentář