Už jste byli v nejkrásnějších zoo Česka?

Publikované dne 15. září 2021

Kde jinde se zároveň pobavíte, dozvíte něco nového a protáhnete, když ne v zoo? Vybrali jsme pro vás 5 českých zoologických zahrad jako stvořených pro rodinnou pohodu, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Zoo Praha

Kdo nenavštívil pražskou zoo, pátou nejlepší na světě, jakoby snad ani nebyl. Tu najdete v Troji naproti Trojskému zámku, jehož návštěvu vřele doporučujeme spojit s výletem do zoologické zahrady. V celkem 150 expozicích se vám představí 600 druhů zvířat. Zahrada proslula svým chovem koně Převalského, goril nebo rozlehlou expozicí Údolí slonů. O spoustu zábavy a vylomenin, jež pobaví nejen děti, se postarají lachtani, tučňáci či surikaty. V roce 2020 se navíc otevřela expozice Darwinův kráter s australskými obyvateli včetně tasmánských čertů. V areálu se rovněž můžete svézt lanovkou.

Zoo Zlín

V Lešné, jen pár kilometrů od Zlína se rozléhá úchvatná zoologická zahrada, jež se neustále přetahuje s Prahou o titul nejkrásnější zoo v Česku. Zcela beze sporu však kraluje Moravě, a to nejen důmyslně řešeným areálem. Zvířatům se zde dostává velké svobody. Jsou totiž umisťována do přírodního bioparku s volným výběhem. Unikátním zážitkem se pro vás jistě stane expozice s názvem Zátoka rejnoků, kde si můžete její obyvatele dokonce pohladit. Buďte však opatrní, rejnoci jsou jemná stvoření a jejich ošetřovatelé museli v minulosti opakovaně řešit různé oděrky a jiné úrazy způsobené neopatrným přístupem návštěvníků. Pokud si najdete chvíli, běžte si prohlédnout i zámek, jenž je součástí areálu.

Zoo Olomouc

Olomoucká zoo na Sv. Kopečku patří mezi nejoblíbenější cíle českých milovníků zvířat. Za pozornost stojí především africké mokřady a unikátní obří žraločí akvárium, jaké v naší zemi nemá obdoby. Nenechte si ujít ani zážitek z pohledu na celou zoo i její blízké okolí z vyhlídkové věže vysoké přes 30 metrů.

Zoo Liberec

Nejstarší tuzemská zoologická zahrada se nachází v Liberci a k jejímu založení došlo v roce 1904. Známá je především chovem bílých tygrů, kteří se stali inspirací pro pojmenování hokejového týmu Liberce, ale tím pestrá přehlídka zvířat ani zdaleka nekončí. Najdete zde také vzácné urialy bucharské, orly královské, jedinečný chov nahura modrého a děti se nepochybně zamilují do pand červených.

Safari park Dvůr Králové

Jako v srdci Afriky si budete připadat v Safari parku Dvůr Králové. V safari, otevřené expozici, se projedete mezi zebrami, žirafami, antilopami, ale také rodinou lvů. Rovněž se seznámíte s africkou kulturou. V areálu zoologické zahrady najdete rovněž Vodní svět, expozici obývanou nosorožci, pavilon šelem či výběh hrochů. Pokud náhodou děti zvířátka už trochu omrzí, zpestří jim výlet lanový park. A vám, dospělým, také.

Komentáře (1)

Napsat komentář