Rodinný Halloween: Recepty a aktivity pro celou rodinu

Publikované dne 25. října 2021

Užijte si Halloween plný zábavy a dobrot s celou svou rodinou! Abyste nemuseli dlouho dumat, připravili jsme pro vás několik tipů a receptů, s nimiž si svátek plný strašidel náležitě užijete.

Strašidelné chuťovky

K halloweenské zábavě patří tematické dobroty. Ty naše vykouzlíte rychle a jednoduše. Pojďme na to!

Banánové čarodějnické prsty

Na tuto ovocnou jednohubku budete potřebovat: libovolný počet banánů, mandlové plátky a červený džem. Postup je pak už prostý: Banány oloupejte a rozpulte. Překrojený konec banánu namočte do džemu. Na špičatějším konci kousek banánu seřízněte tak, aby se vám na něj následně dobře nanesla trocha džemu a plátek mandle tak, aby celkový výsledek připomínal useknuté prsty. Jednotlivé prstíky naskládejte na talíř či podnos a můžete podávat!

Obložená strašimísa

Nechce se vám nic moc dělat a chcete jen lehce tematicky sladit oblíbené dobroty s Halloweenem? Pak si nachystejte: vykrajovátko ve tvaru strašidla, pavouka či netopýra, oblíbenou zeleninu, uzeniny, sýry a pečivo. Ingredience nakrájejte tak, aby se vám z nich dobře vykrajovalo a hurá na věc! Pochutiny v netradičních tvarech buď poskládejte na velký talíř, nebo napíchněte na špejle jako špízy.

Draculův úsměv

Dali byste si něco sladkého? Pak si připravte: Sedita Rodinné sušenky Club máslové, červený džem, mini marshmallow a mandlové plátky. Nejprve ze všeho rozpulte Clubky na dva půlkruhy a spodní stranu sušenek namažte džemem. Na jednu půlku po obvodu zakulacené části sušenky naskládejte mini marshmallow bonbóny a přiklopte druhou polovinou. Nakonec na přední stranu „úsměvů“ zasekněte mezi dva plátky mandlových plátků tak, aby vytvořily efekt tesáků.

Halloweenské drinky

Nevystačíte si se skleničkami s cukrovým zdobením a chcete si vychutnat i halloweensky vypadající koktejl? Máme pro vás inspiraci, jež zabere jen minutku.

Koktejl pro upíry

Na tento halloweenský drink budete potřebovat: stříkačku (podle počtu porcí), ledové kostky, oblíbený červený sirup a perlivou minerálku. Naplňte sklenky ledem až po okraj, následně je zalijte minerálkou, stříkačky naplňte červeným sirupem a vložte je do koktejlu. Nezapomeňte však svým hostům poradit, aby si před pitím sirup do skleničky vymáčkli.

Drink s červíky

Na drink s červíky si připravte: želatinové bonbony s motivem červíků, červený sirup, formičku na led a jablečný džus. Nejprve si dostatečně předem červíky zmrazte, a to tak, že naplníte formičku na led vodou, do jednotlivých oddílů vložte bonbony a zakápněte sirupem. Jakmile máte led připravený, naplňte sklenice jablečným džusem a přihoďte kousky ledu s červíky.

Čas her

Nejen v anglofonních zemích patří halloweenský večer koledě. Tato tradice se v našich končinách zatím nijak masově nedodržuje, přesto si můžete večer s rodinou a přáteli užít v duchu svátku strašidel. Můžete uspořádat maraton filmů o nadpřirozenu, vydat se společně na bojovku nebo si něco zahrát. Existuje celá řada deskových a společenských her se strašidelnou tematikou, pokud však žádnou z nich nevlastníte, vyberte si jednu z těchto:

„Dýně!“

Hra „Dýně!“ potrápí vaši fantazii i bránici. Celý její princip spočívá v tom, že vybranému hráči ostatní pokládají otázky, na které musí vždy s kamennou tváří odpovědět: „Dýně.“ Aniž by se zasmál. Jakmile to nevydrží, přebírá jeho roli ten, kdo jej rozesmál. Každému z hráčů se počítají otázky, kolik jich zvládl bez ztráty tváře. Ten s nejvyšším skóre vyhrál.

Jedna věta

Vymyslete společně halloweenský příběh, a to tak, že každý řeknete vždy jednu větu. Uvidíte, že u této hry se nesmírně nasmějete a jistě vás překvapí, co obzvlášť děti dokáží vymyslet.

Napsat komentář