Pečená jablka s drobenkou

Jednoduchý dezert za pár korun z ingrediencí, které má doma snad každý, si právem zaslouží místo na vašem talíři.

Co potřebujeme:

  • 150 g hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového nebo skořicového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 200 g hnědého cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 4 ks celých jablek
  • 1 balení Sedita Rodinné Club máslové

Postup:

  1. Na drobenku smíchejte mouku, 100 g cukru, rozdrcené sušenky a rozpuštěné máslo. 
  2. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostky, zalijte citronovou šťávou a promíchejte se zbylým cukrem. 
  3. Ovoce dejte do pečicí formy s vyšším okrajem a zasypte drobenkou. 
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC 45 minut. 
  5. Až začne ovoce probublávat a drobenka chytí bronz, nastal čas dezert vytáhnout a začít servírovat.

Tip pro náročné: Horký koláč dokonale doplní vanilková zmrzlina nebo šlehačka.


Napsat komentář