DIY – Letní barevné vějíře Sedita Rodinné

Publikované dne 13. června 2022

Léto mají rádi téměř všichni z nás. Dovádění u vody, opalování, výlety a prázdniny. Zkrátka pohoda, jak má být. Ale co ty vysoké teploty, jak se poprat s nimi? I na to jsme mysleli a přinášíme vám vychytané DIY vějíře. Jsou velmi jednoduché na přípravu a velmi praktické co se využití týče!

Potřebujete:

  • Barevné papíry (A4)
  • Balíček dřevěných špachtlí
  • Lepidlo na papír
  • Vteřinové lepidlo/ tavnou pistoli
  • Nůžky
  • Kreslící potřeby

Základní postup: 

Papír si na šířku rozstřihneme tak, aby nám vznikly dvě stejně velké části. Každou z těchto částí si můžeme pokreslit či polepis různými vystřiženými tvary. Zde se fantazii meze nekladou a vzor finálního vějíře necháme jen a jen na vás. Vezmeme první půlku papíru a složíme ji do harmoniky. Tu pak přehneme napůl a vnitřními stranou k sobě obě půlky slepíme, vznikne nám tak malý vějířek. Totéž uděláme i s druhou půlkou papíru. Oba vzniklé vějířky nakonec také jednou stranou přilepíme k sobě. Na oba dva opačné konce přilepíme špachtle tak, abychom drželi v ruce jejich delší části. Máme skoro hotovo!

 

Abychom si mohli vějíře vzít všude sebou, vyrobíme si na ně pojistku. Tu jednoduše vytvoříme z proužku papíru, který slepíme do kolečka. Je-li vějíř složený, nasadíme ji na jeho rukojeť v podobě dvou špachtlí a tím tak vějíři zabráníme v tom, že by se nám otevíral. 

 

Kreativní tip na závěr: Vezměte s dětmi barevné papíry a nakreslete na něj s nimi vaše oblíbené příchutě sušenek Sedita Rodinné. Je libo vějíř s Clubkami či se Srdíčky? 

 

Napsat komentář