DIY – levitující tilandsie

Publikované dne 21. září 2022

Jestli přemýšlíte nad nějakým zajímavým a snadným tvořením pro vás a děti a zároveň máte rádi přírodní a nenáročné dekorace, zamilujete si tilandsie! Rostliny, které se zdají být až zázračné. K životu totiž nepotřebují nic jiného, než vlhkost, kterou si sami berou ze vzduchu. Díky této jejich schopnosti v kombinaci s krásnými tvary a barvami, je lze v interiéru využít k velmi zajímavým dekoracím. Pojďte se s námi podívat, jak na to!

 

Díky tomu, že nepotřebují vodu, si je můžete umístit nebo zavěsit prakticky kamkoliv se vám zlíbí. Vytvořte si s námi jejich levitující variantu!

 

Co na to budete potřebovat?

 

  • 2 – 3 tilandsie
  • kameny (lepší větší, aby měly stabilitu, poslouží nám jako základna)
  • drát (na jednu rostlinku je potřeba cca 30 – 50 cm drátu)
  • kleště 

Jdeme na to! Jsteli vášnivými sběrateli kamínků a z dovolené si jich vždy několik přivezete a pak moc nevíte, co s nimi, bude pro vás tento DIY projekt jako dělaný! Jelikož bude kámen tvořit základnu celé konstrukce, doporučujeme použít spíše větší kusy oválného tvaru. Připravte si drát. Je úplně jedno, jakou zvolíte barvu a šířku. Neměl by být ale příliš silný, přeci jen by se vám pak hůře ohýbal a tvaroval. Položte kamínek na drát asi ve dvou třetinách tak, aby když ho kolem něj omotáte, budete mít jeden konec delší, než ten druhý. Oba konce otáčením utahujte do té doby, než kamínek pěkně a pevně obejmou, tím máte základnu hotovou. Drátky zaplétejte do výšky tak dlouho, až co vám kratší konec drátku vystačí. Delší konec vytvarujte do tvaru připomínající mističku. Máteli drátek silnější, použijte na pomoc při jeho tvarování kleště. Do něj nakonec vložte tilandsii a máte hotovo! 

 

Tip pro kreativnější výsledek:

 

Zkuste s dětmi do horní části, ze které budete tvořit mističku, navléknout korálky. Čím barevnější, tím krásnější vaše levitující květinky budou!

Napsat komentář