Pohádkové dobrodružství na Hradě a zámku Staré Hrady u Jičína

Publikované dne 31. srpna 2022

Popusťte uzdu své fantazii a nechte se přenést do pohádkové říše plné princezen, rytířů a draků, na místo, kde si spoustu zábavy užijí děti i dospělí. Nechte se inspirovat naším tipem na skvělý rodinný výlet a vyražte do Českého ráje na Hrad a zámek Staré Hrady! Původně gotický hrad s renesančním zámkem a předzámčím se nachází jižně od Jičína u obce Libáň. První písemná zmínka pochází již z roku 1340. Dnes se stal místem, kde se dokonale snoubí historie s pohádkou.

Kouzelné pohádkové okruhy

Vybrat si tu s dětmi můžete hned z několik pohádkových i historických prohlídkových okruhů, v nichž uvidíte na 450 pohádkových bytostí – draky, princezny, rytíře, obry, vodníky, skřítky, čarodějnice a mnoho dalších. 

Objevte pohádkový okruh Zdravosvět a Dračí království s veselými skřítky ovocňáky, saláťáky a dračí zuboopravnou. Uvidíte tu i spoustu draků, a nakonec navštívíte Dračí královskou komnatu, kde vládne samo Jeho Veličenstvo, dračí král Rozumbraďák XVI. Hluboko pod zámkem můžete navštívit Zámecké pohádkové sklepení s obry, vodníky, čertíky a ani tady nesmí chybět draci. Projděte se zábavně naučnou cestou pohádkovým sklepením, které ožívá zvukovými a světelnými efekty. A kdo má rád kouzla, měl by navštívit Hradní pohádkovou půdu. Čekají tu na vás lekce čarodějného létání na koštěti a kromě čarodějnic a skřítků, i strážci velkého dračího pokladu – Obří rubínoví draci.

Na své si tu ale přijdou i dospělí. Po celý rok jsou tu pro ně připraveny prohlídkové okruhy „Jak se žilo za císaře pána Františka Josefa I.”, kde můžete nalézt mnoho tisíc exponátů představujících život prostých lidí, měšťanů a šlechty z období vrcholu habsburské monarchie a „Pivo – poklad Čechů“, v němž uvidíte unikátní expozici historie piva a pivovarnictví v zemích Koruny české.

Celoročně se tu navíc můžete těšit na různé tematické akce, soutěže a představení pro celou rodinu. Zažijte atmosféru pohádkového hradu a zámku naplno!

Zvýhodněné vstupné pro čtenáře blogu Sedita Rodinné

Užijte si tuto pohádkovou podívanou naplno díky zvýhodněnému vstupu pro čtenáře blogu Sedita Rodinné. Jak zvýhodnění získat a uplatnit? Při zakoupení 1 dospělé a 1 dětské vstupenky získáte 1 vstupenku pro dospělou osobu zcela zdarma. Najdete ji pod tímto odkazem: https://www.starehrady.cz/cs/poukaz-na-vstupenku. Stačí si ji vytisknout a vzít s sebou. Více informací o Hradu a zámku Staré Hrady naleznete zde: https://www.starehrady.cz.

Komentáře (1)

Napsat komentář