Čokoládové kostky

Co potřebujeme:

  • 240 g karamelových sušenek Club Sedita Rodinné
  • 250 g másla
  • 1 balení čokoládové polevy
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • 4 lžíce kvalitního holandského kakaa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Špetka soli

Postup:

Vyložte menší plech pečicím papírem tak, aby přečníval přes okraje. Následně jej vymažte máslem. Do mísy nalámejte sušenky na malé kousky, ale nedrťte. Na mírném ohni nechte rozpustit máslo, přidejte sůl, cukr, kakao, sirup, důkladně promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Po minutě odstavte směs z plotny. Kakaovou směs nalijte na rozlámané sušenku a promíchejte, aby vznikla jednolitá hmota. Tu poté nalijte na plech a pomocí stěrky ji zarovnejte. Ve vodní lázni si připravte čokoládovou polevu. Jakmile se rozpustí, nalijte ji na korpus na plechu a opět srovnejte. Nechte vychladit do druhého dne. Před podáváním vytáhněte korpus pomocí přečnívajícího pečicího papíru, nakrájejte jej na pravidelné kousky a posypejte kakaem.

Extra tip: Můžete servírovat s čerstvými jahodami nebo zmrzlinou.


Napsat komentář