no-logono-logono-logono-logo
  • Rodinné
  • Produkty
  • Recepty
  • Blog
  • Kontakty
✕

Koblížky s karamelovou posypkou

28. 10. 2021
kobliha-uvod
kobliha1

kobliha2

Kdo by na podzim nedostal chuť na měkoučké sladké koblížky? Se zdobením z karamelových Clubek jim nikdo neodolá!

Co potřebujeme:

  • 280 g hladké mouky
  • 40 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • 120 ml vlažného plnotučného mléka
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • ¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 7 g sušeného droždí
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 5 polévkových lžic plnotučného mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 balení drcených karamelových Clubek

Postup:

Nejprve začneme těstem na koblížky. V míse robotu smíchejte mouku, cukr krystal, muškátový oříšek a sůl. Do jiné misky dejte rozpuštěné máslo, vlažné plnotučné mléko, vejce a sušené droždí, směs řádně promíchejte, vlijte k suché směsi do mísy robotu a ten nechte pracovat na vysoké otáčky asi 3 minuty.

Vyndejte těsto z robotu (pozor, bude trochu lepit) a na nepomoučněném válu ručně hnětejte dalších 10 minut. Vznikne tak hladké, elastické těsto. Poté těsto vložte do olejem vymazané místy na 1,5 – 2 hodiny, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

Na moukou lehce poprášené pracovní desce vykynuté těsto rozválejte válečkem na výšku zhruba 1 cm. Poté širokou sklenicí vykrajujte z těsta kolečka a menší skleničkou (například úzkou štamprlí) vykrojte z každého kolečka do středu otvor. Zbylé těsto vždy znovu rozválejte a pokračujte ve vykrajování, dokud ho celé nezpracujete. Takto vykrájené koblížky přeneste na plech a nechte znovu 30 minut kynout. V kastrolu rozehřejte olej na smažení na 160° a postupně v něm smažte koblížky do zlatova z obou stran. Osmažené koblížky dejte okapat na papírovou utěrku, aby nebyly mastné.

Smíchejte všechny ingredience na polevu. V polevě následně koblížky vždy z poloviny namočte a co nejrychleji, než poleva zatuhne, je posypejte drcenými karamelovými Clubkami.

Dobrou chuť!

Tipy šéfcukráře:

I když bude těsto velmi lepivé, nenechte se zlákat k přidání další mouky, koblížky by tím ztratily na vláčnosti a nadýchanosti!

Před ručním hnětením těsta si pracovní plochu a ruce lehce potřete olejem, bude se vám méně lepit a vy tak s ním budete moci lépe pracovat!

Smíchané ingredience na polevu na chvíli vložte do vodní lázně a míchejte, poleva bude mít lepší konzistenci a nebudou v ní křupat zbytky cukru!

Pokud máte raději méně sladké dezerty, polevu méně oslaďte!

Kdo by na podzim nedostal chuť na měkoučké sladké koblížky? Se zdobením z karamelových Clubek jim nikdo neodolá!

Sdílet

Související

sedita-web-uvodka-recept-prosinec22
5. 12. 2022

Polomáčené věnečky Sedita Rodinné


Číst více
sedita-web-uvodka-recept-listopad22
7. 11. 2022

Karamelovo banánový nepečený koláč


Číst více
sedita-web-uvodka-recept-rijen22
13. 10. 2022

Nepečená kakaová roláda z mascarpone a máslových Clubek


Číst více
susenkova-pomazanka-uvod
6. 9. 2022

Sušenková pomazánka z karamelových Clubek


Číst více
sedita-recept-uvodni-cerven
8. 6. 2022

Sušenkové nanuky v bílé čokoládě


Číst více
sedita-recept-uvodni-kveten
26. 5. 2022

Lahodné nepečené citronové kostičky


Číst více
ctverec-recept
17. 3. 2022

Kokosová roláda


Číst více
recept-uvod
18. 2. 2022

Valentýnské citronové pohárky


Číst více
susenkovy-cheesecake
24. 1. 2022

Pečený sušenkový cheesecake


Číst více
snexxhulaxxci-cxxtverec
17. 12. 2021

Nepečený sněhulák ze Srdíček


Číst více
srdicka-ctverec
17. 12. 2021

Brambory ze Srdíček


Číst více
img-0054-scaled
21. 11. 2021

Mini indiánci ze Srdíček


Číst více

keksy

Kontakt

I.D.C. Praha, a.s.
Kubánské náměstí 1391/11
Praha 10 - Vršovice

Web: www.idcpraha.cz
E-mail: idc@idcpraha.cz


ikonka ikonkaikonka

keksy

© 2025 I.D.C. Praha, a.s.Obecná pravidla spotřebitelských soutěží | Cookies | GDPR
    Spravovat Souhlas

    Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a služeb.
    Nesouhlas nebo zrušení souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité funkce stránek.

    Funkční Vždy aktivní
    Technické nastavení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
    Předvolby
    Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
    Statistické
    Technické nastavení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
    Marketingové
    Technické nastavení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
    Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
    Předvolby
    {title} {title} {title}